Çikolata Hakkında Her Şey

“Hayır” demesi en zor yiyeceklerin başında o geliyor: Çikolata. Fazlası fena halde zarar ama azının da vitaminler yönünden ne kadar zengin olduğunu, kendinizi iyi hissettirmesi bir yana ağrıları bile dindirme marifeti olduğunu biliyor muydunuz? Çikolata hakkında daha fazlası için Hürriyet’ten Aynur Tartan’ın yazısına bir göz atın… * ABD’li bilim adamlarına göre,...
Okumaya Devam Et: Çikolata Hakkında Her Şey

Baharatlar Değerli Madenler Gibidir

Baharatlar, sağlığımız söz konusu olduğunda sayısız faydayı da beraberlerinde getirirler. Özellikle bazı baharatlar var ki, en kuvvetli sandığımız ilaç ve yöntemlerden bile daha etkili olabiliyor Türk mutfağı, baharatlar açısından son derece zengin bir kültüre sahip. Yıllardır soframızda yer alan sayısız baharatı severek kullanıyor olmamıza rağmen öncelikle amacımız hep yemeklerimize...
Okumaya Devam Et: Baharatlar Değerli Madenler Gibidir

Gıda’da 2025 Trendleri Ne Olacak

İngiltere’de gerçekleştirilen City Food Lecture 2016’da açılış konuşmasını yapan Christophe Jouan’a göre tüketicilerin artan kontrol talebinden etkilenen gıda endüstrisini 2025 yılında altı trend bekliyor. christophe-jouan-gidahattiKüresel tüketici trendleri araştırma firması The Future Foundation’un Başkanı Christophe Jouan, endüstriye 2025 yılında hâkim olacak ilk üç trendi “Haz”, “Gıda hem yakıt hem de...
Okumaya Devam Et: Gıda’da 2025 Trendleri Ne Olacak

Bulgur Sofranızdan Eksik Olmasın

Beslenme ve Gıda Uzmanı Diyetisyen Seçil Kenar, soğuk kış günlerinde enerji ihtiyacını karşılamak için kan şekerini ve insülin hormonunu yükselten basit karbonhidratlı yiyecekleri değil, vitamin ve mineraller bakımından oldukça değerli, kompleks karbonhidrat olan bulgurun tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Besin değerinin yüksek olması ve vücuda sağladığı yararlar açısından beslenmemizde oldukça...
Okumaya Devam Et: Bulgur Sofranızdan Eksik Olmasın

Yeni Aşçılara Tavsiyeler

Okul Aşçılık eğitimi almak, kariyer yolunda adımlarınızı hızlandıracaktır. Şart değildir ama mutlak faydası vardır. Doğru aşçılık okulu seçiminde, okul sonrasında sizi nereye taşıdığı kanımca en belirleyici unsurdur. Bir başka deyişle aşçılık okulu bir amaç değil ancak bir araçtır. Okul sonrasında kaliteli staj ve iş imkanları sunan okullar en iyi...
Okumaya Devam Et: Yeni Aşçılara Tavsiyeler

Yaza Buğday Kepeği İle Hazırlanın

Sağlıklı zayıflama konusunun sürekli konuşulduğu şu günlerde kısaca söylenebilir ki “önemli olan doğru besinleri seçmektir”. Doğru besin seçme konusundaki en büyük kriterlerden biri de besinlerin ‘posa’ değeridir. Posa değeri yüksek olan besinlerin başında buğday kepeği gelir. Buğday kepeği, diyet lifi ve özellikle B grubu vitaminlerinden (tiamin, riboflavin, niasin, folat)...
Okumaya Devam Et: Yaza Buğday Kepeği İle Hazırlanın

21 Mayıs Dünya Süt Günü

SÜTÜ SAĞLIKLI İÇMENİN PÜF NOKTALARI Sütü günlük tüketin: Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortam oluşturması nedeniyle çok kolay bozuluyor. Bu nedenle mümkünse sütü günlük tüketin. 4-5 dakika kaynatın, cam kavanoz içinde tutun: Temiz olmayan sütle başta tüberküloz, brusellozis ve kuduz olmak üzere birçok hastalık bulaşabiliyor. Bu nedenle sütü...
Okumaya Devam Et: 21 Mayıs Dünya Süt Günü

Ravika’ya Gümüş Madalya

Zeytindostu Derneği’nin bu yıl 8’inci kez düzenlediği Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda Keskinoğlu ‘nun markası Ravika, Gümüş Madalya Ödülü’ne layık görüldü. Akhisar yöresine özel Domat cinsi zeytinden ürettiği erken hasat sızma zeytinyağı ile başvuran Ravika yarışmaya ilk kez katıldı. Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu İsmail Keskinğlu’nun anısını yaşatmak için 2006 yılında kurulan Ravika Zeytinyağı, 75...
Okumaya Devam Et: Ravika’ya Gümüş Madalya

Kırmızı Etin Beslenmedeki Önemi

Kırmızı et en değerli hayvansal protein kaynağıdır. Kansızlığı önler, bedeni canlı ve güçlü kılar, zihinsel gelişmeyi sağlar. Sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynayarak, toplumda yaygın olarak görülen beslenme yetersizliklerini büyük ölçüde azaltır. Saç tellerini ve tırnağı oluşturan keratini de yapısında bulundurduğu için, saç ve tırnağın sağlıklı büyümesine...
Okumaya Devam Et: Kırmızı Etin Beslenmedeki Önemi