Bir İlham Hikayesi : Pelin Çakar

ozrize_09_03_2017
Gerek yaratıcı şefliğiyle, gerekse tam teşekküllü yöneticiliğiyle sektörde oldukça dikkat çeken, Türkiye’nin başarılı kadın şeflerinden biri. Pelin Çakar ; çoğu kadın şef gibi üniversite eğitimini farklı bir alanda alıyor ve işletme okuyor. Sonrasında U.C Berkeley’ de pazarlama eğitimi alırken yemeğe ve mutfağa olan tutkusunun giderek derinleştiğini fark eden Pelin...
Okumaya Devam Et: Bir İlham Hikayesi : Pelin Çakar

Gıda Güvenliği Eğitim Programı Başlıyor!

UFS Ozize Gida Guvenligi Banner 1700x1130px
  Unilever Food Solutions, şeflerin sesine kulak verdi: “Şeflerin %80’i gıda güvenliği eğitimi almak istiyor” ‘Güvenilir Eller’ Gıda Güvenliği Eğitim Programı başlıyor! Ev dışı gıda sektöründe her iki işletmeden birine ulaşan Unilever Food Solutions, Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle ‘Güvenilir Eller’ Gıda Güvenliği Eğitim Programı başlatıyor. Unilever Food Solutions, geçen...
Okumaya Devam Et: Gıda Güvenliği Eğitim Programı Başlıyor!

Neden Tuz Kullanmalıyız?

images
Tuz(Sodyum klorür-NaCl) vazgeçilmez bir besin katkı maddesidir. İnsanların kanında ve hücre özsularında belirli bir konsantrasyonda tuz bulunması hayati önem taşır. Aralarında yarı geçirgen bir zar bulunan iki sıvı arasında madde alış-veriş olur. Alış-verişin yönü derişimi çok olan maddenin, derişimi az olan tarafa geçmesi şeklinde olur. Bu olaya osmoz denir....
Okumaya Devam Et: Neden Tuz Kullanmalıyız?

Ünlü Şef’ten 2016 Gastronomi Yorumları

2016-da-glokal-mutfak-one-cikiyor-1902391-598x345
Yılın son günlerinde herkesi yeni yıl heyecanı sardı. Herkesin dilinde 2016’da neler olacağı var. Modadan okuyacağımız kitaplara kadar sektörün uzmanları gelecek yıla dair tahminlerini açıklamaya başladı. Peki yeni yılda gastronomi dünyasında neler olacak? 10 Karaköy, A MorgansOraiginal’in içerisinde yer alan Rudolf’un Grand OfficierMaitre unvanına sahip ünlü şefi ve işletmecisi...
Okumaya Devam Et: Ünlü Şef’ten 2016 Gastronomi Yorumları

Çikolata Hakkında Her Şey

cikolata-hakkinda
“Hayır” demesi en zor yiyeceklerin başında o geliyor: Çikolata. Fazlası fena halde zarar ama azının da vitaminler yönünden ne kadar zengin olduğunu, kendinizi iyi hissettirmesi bir yana ağrıları bile dindirme marifeti olduğunu biliyor muydunuz? Çikolata hakkında daha fazlası için Hürriyet’ten Aynur Tartan’ın yazısına bir göz atın… * ABD’li bilim adamlarına göre,...
Okumaya Devam Et: Çikolata Hakkında Her Şey

Baharatlar Değerli Madenler Gibidir

baharatlar
Baharatlar, sağlığımız söz konusu olduğunda sayısız faydayı da beraberlerinde getirirler. Özellikle bazı baharatlar var ki, en kuvvetli sandığımız ilaç ve yöntemlerden bile daha etkili olabiliyor Türk mutfağı, baharatlar açısından son derece zengin bir kültüre sahip. Yıllardır soframızda yer alan sayısız baharatı severek kullanıyor olmamıza rağmen öncelikle amacımız hep yemeklerimize...
Okumaya Devam Et: Baharatlar Değerli Madenler Gibidir

Gıda’da 2025 Trendleri Ne Olacak

UZMAN DİYETİSYEN ŞEFİKA AYDIN SELÇUK (İHA/ERZURUM-İHA)
İngiltere’de gerçekleştirilen City Food Lecture 2016’da açılış konuşmasını yapan Christophe Jouan’a göre tüketicilerin artan kontrol talebinden etkilenen gıda endüstrisini 2025 yılında altı trend bekliyor. christophe-jouan-gidahattiKüresel tüketici trendleri araştırma firması The Future Foundation’un Başkanı Christophe Jouan, endüstriye 2025 yılında hâkim olacak ilk üç trendi “Haz”, “Gıda hem yakıt hem de...
Okumaya Devam Et: Gıda’da 2025 Trendleri Ne Olacak

Bulgur Sofranızdan Eksik Olmasın

hnr
Beslenme ve Gıda Uzmanı Diyetisyen Seçil Kenar, soğuk kış günlerinde enerji ihtiyacını karşılamak için kan şekerini ve insülin hormonunu yükselten basit karbonhidratlı yiyecekleri değil, vitamin ve mineraller bakımından oldukça değerli, kompleks karbonhidrat olan bulgurun tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Besin değerinin yüksek olması ve vücuda sağladığı yararlar açısından beslenmemizde oldukça...
Okumaya Devam Et: Bulgur Sofranızdan Eksik Olmasın