Mengen’de 4 Tonluk Tencerede 3 Bin 150 Kiloluk Pilav ile Dünya Rekoru Kırıldı

Category: ,
30′uncu Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nde Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için ‘Dünyanın en büyük Mengen pilavı’ yapıldı. 40 aşçı 4 tonluk dev tencerede yapılacak etli pilav için saat 05.00′ten itibaren çalıştı. Yemek için 500...
Devamı...: Mengen’de 4 Tonluk Tencerede 3 Bin 150 Kiloluk Pilav ile Dünya Rekoru Kırıldı

Kırmızı Etin Beslenmedeki Önemi

Category:
Kırmızı et en değerli hayvansal protein kaynağıdır. Kansızlığı önler, bedeni canlı ve güçlü kılar, zihinsel gelişmeyi sağlar. Sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynayarak, toplumda yaygın olarak görülen beslenme yetersizliklerini büyük ölçüde azaltır. Saç tellerini ve tırnağı oluşturan...
Devamı...: Kırmızı Etin Beslenmedeki Önemi

Ravika’ya Gümüş Madalya

Category: ,
Zeytindostu Derneği’nin bu yıl 8’inci kez düzenlediği Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda Keskinoğlu ‘nun markası Ravika, Gümüş Madalya Ödülü’ne layık görüldü. Akhisar yöresine özel Domat cinsi zeytinden ürettiği erken hasat sızma zeytinyağı ile başvuran Ravika yarışmaya ilk kez katıldı. Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu...
Devamı...: Ravika’ya Gümüş Madalya

21 Mayıs Dünya Süt Günü

Category:
SÜTÜ SAĞLIKLI İÇMENİN PÜF NOKTALARI Sütü günlük tüketin: Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortam oluşturması nedeniyle çok kolay bozuluyor. Bu nedenle mümkünse sütü günlük tüketin. 4-5 dakika kaynatın, cam kavanoz içinde tutun: Temiz olmayan sütle başta tüberküloz, brusellozis...
Devamı...: 21 Mayıs Dünya Süt Günü

Yaza Buğday Kepeği İle Hazırlanın

Category:
Sağlıklı zayıflama konusunun sürekli konuşulduğu şu günlerde kısaca söylenebilir ki “önemli olan doğru besinleri seçmektir”. Doğru besin seçme konusundaki en büyük kriterlerden biri de besinlerin ‘posa’ değeridir. Posa değeri yüksek olan besinlerin başında buğday kepeği gelir. Buğday kepeği, diyet...
Devamı...: Yaza Buğday Kepeği İle Hazırlanın

Yeni Aşçılara Tavsiyeler

Category:
Okul Aşçılık eğitimi almak, kariyer yolunda adımlarınızı hızlandıracaktır. Şart değildir ama mutlak faydası vardır. Doğru aşçılık okulu seçiminde, okul sonrasında sizi nereye taşıdığı kanımca en belirleyici unsurdur. Bir başka deyişle aşçılık okulu bir amaç değil ancak bir araçtır. Okul...
Devamı...: Yeni Aşçılara Tavsiyeler

Bulgur Sofranızdan Eksik Olmasın

Category:
Beslenme ve Gıda Uzmanı Diyetisyen Seçil Kenar, soğuk kış günlerinde enerji ihtiyacını karşılamak için kan şekerini ve insülin hormonunu yükselten basit karbonhidratlı yiyecekleri değil, vitamin ve mineraller bakımından oldukça değerli, kompleks karbonhidrat olan bulgurun tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Besin...
Devamı...: Bulgur Sofranızdan Eksik Olmasın